10 lucruri care mi-au plăcut la Cluj

Spread the love!
  •   
  •   

După un weekend prelungit la Cluj, m-am întors la zilele agitate din Bucureşti. Aici totul pare că se întâmplă cu viteza luminii şi, oricât de mult mi-ar plăcea să locuiesc în capitală, recunosc că aş da din când în când acest oraş pe viaţa mai liniştită din alte zone.

Şi, pentru că am avut două zile la dispoziţie să mă plimb de colo-colo, alte două zile fiind rezervate prietenilor pe care i-am vizitat, iată lista mea cu “10 lucruri care mi-au plăcut la Cluj”.

CLujNapoca 7

Oamenii relaxaţi şi prietenoşi – de la taximetrişti care îţi vorbesc frumos (şi-ţi dau rest!), la operatori care ţi se adresează cu “Domnişoara Cătălina, cu ce vă pot ajuta?”, la şoferi relaxaţi în trafic, care nu claxonează în primele 3 secunde de la apariţia culorii verde, până la chelneri care îţi zâmbesc de fiecare dată când te văd, oamenii sunt mai calmi, mai negrăbiţi şi mult mai drăguți, overall.

Bulevardele aerisite şi clădirile istorice – am mai fost de două ori în Cluj, însă nu am remarcat până acum că Centrul lor este atât de mare. Bulevarde lungi şi spaţioase, multe clădiri vechi reabilitate sau îngrijite, unde arhitectura a fost cât se poate de bine păstrată, m-am simţit ca în orice altă capitală europeană.

CLujNapoca 3

Faptul că este un important centru universitar și hub pentru organizarea a numeroase convenții medicale, naţionale şi internaţionale, cu sute de participanți. Prietenii mei lucrează în sistemul medical, așa că de la ei știu, deși nu am mai văzut atâtea clinici private cum am văzut pe străzile din Cluj.

Faptul că există din ce în ce mai multe evenimente culturale, artistice. Nu are rost să mai menţionez Electric Castle sau Untold, pentru că la fiecare colţ de stradă exista câte un afiş, dar câțiva tineri de acolo mi-au confirmat că în materie de timp liber nu duc lipsă de activități. 

Turiştii – nu am statistici, dar cred că în curând (poate că deja se întâmplă) Clujul va depăşi Bucureştiul la numărul de străini care îl vizitează.

Cetăţuia”, locul de unde poţi admira oraşul şi te poţi relaxa la una dintre terasele aflate “în deal”.

Cetatuia

Serele din Grădina Botanică și Parcul Central, unde btw, se oficiază căsătoriile civile, pe timpul verii. Ah, da, și nunțile sunt de zi. 

ClujNapoca 15

Cluj Napoca 11

ClujNapoca 12

ClujNapoca16

 

Faptul că localnicii îţi urează Poftă Bună!”, chiar şi atunci când comanzi/cumperi o sticlă de apă. Poate că face parte din bunele maniere, dar până acum nu am mai auzit. 🙂

Cele mai bune gogoşi din lume! Desigur, vorbesc despre Donuterie.

Faptul că este un oraș curat: pe străzi, în cartiere, la piață, chiar și scaunele și măsuțele din plastic, din food court-urile de la mall. KFC-ul lor din Centru arată de zece ori mai bine decât cel din București/zona Unirii, de exemplu.

Vouă ce v-a plăcut la Cluj? Oricum, sper să revin pretty soon, am fost pe fugă și nici foarte multe fotografii nu am apucat să fac, ceea ce e atipic pentru mine. 🙂

ClujNapoca 1

ClujNapoca 8

ClujNapoca 9

ClujNapoca 4

ClujNapoca 10

ClujNapoca 2

 


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *