Slash, primul concert in Romania

Spread the love!
  •   
  •   

Desi, de-a lungul timpului, zvonuri (nefondate) despre venirea lui Slash in Romania au mai existat, aseara visul multor fani a devenit realitate. Artistul a urcat pe scena, alaturi de Myles Kennedy si The Conspirators, si timp de doua ore ne-a incantat cu prezenta si talentul lui.

Acesta este unul dintre motivele pentru care iubesc Bucurestiului. Aici au loc 90% din majoritatea evenimentelor, lansarilor, conferintelor, etc., pe care multi dintre noi si-ar dori sa le vada. In cei sapte ani petrecuti pana acum in capitala, am avut sansa sa vad mari artisti ai lumii concertand la cativa metri in fata mea.

Nu imi amintesc exact momentul cand am facut „cunostinta” cu Slash (prin intermediul televizorului, evident), insa doua lucruri imi vin in minte: Guns N’ Roses  (cred ca tuturor li se intampla acest lucru) si Michael Jackson. GNR poate este plauzibil, tinand cont de faptul ca Slash a devenit celebru odata cu ascensiunea formatiei, devenind alaturi de Axl Rose un simbol al rock-ului, insa una din piesele mele preferate ale lui MJ este cea in care il are ca partener pe renumitul chitarist, si anume Give in to me.

In plus, nu trebuie sa fii rocker sau fan inrait al artistului pentru a ii aprecia talentul si pentru a face diferenta intre o legenda a rock-ului si un „incepator”. Aseara, Slash ne-a demonstrat inca o data, de data aceasta chiar in fata noastra, de ce este considerat unul dintre cei mai renumiti chitaristi ai tuturor timpurilor. „Accesorizat” cu jobenul clasic si ochelarii de soare care au devenit si ei celebri, alaturi de Myles Kennedy si The Conspirators, Saul Hudson (pe numele sau „oficial”) a ridicat sala in picioare inca de la prima melodie.

Punctuali (membrii trupei au intrat pe scena fix la ora promisa, si anume 20,30), imbracati in negru (Slash fiind singurul care a purtat o camasa fara maneci, in carouri) si cu „pletele” in vant, baietii au fost plini de energie de la inceput, pana la sfarsit. Ce mi-a placut foarte mult a fost comunicarea care a venit din partea lor, Myles fiind cel care s-a adresat cel mai des publicului. Slash a tinut sa mentioneze si el ca suntem de-a dreptul minunati si ca vor mai reveni la Bucuresti.

Myles si Slash au cantat atat melodii de pe ultimul album,Apocalyptic Love, lansat in mai anul trecut, ale caror versuri erau fredonate de fanii de toate varstele veniti la concert, cat si legendarele piese de la GNR, Paradise City si Sweet Child of Mine, cand publicul a fost in extaz.

Show-ul s-a terminat undeva in jurul orei 22,30 intr-o „ploaie”de confetti, iar eu am continuat sa fredonez pana acasa melodiile lor


Spread the love!
  •   
  •   

There are 1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *