Biciclete "licurici", powered by Volvo

Spread the love!
  •   
  •   

Vizibilitatea, atat la propriu, cat si la figurat, este un factor important pentru siguranta biciclistilor, in raport cu alti participanti la trafic. La figurat din simplul motiv ca soferii trebuie sa constientizeze prezenta noastra pe strada, si nu pe “mini-pistele” existente pe trotuare, si faptul ca avem dreptul sa ne aflam acolo, si la propriu, prin masurile de protectie pe care le putem lua pentru a fi mai usor de reperat.

Daca ziua nu exista o problema majora in ceea ce priveste vizibilitatea, seara lucrurile se complica. Personal, nu am mers foarte mult timp pe intuneric, dar, in putinele dati cand am facut-o, am fost mai precauta. Insa, chiar si asa, un “ochi de pisica” si un far mai scump nu sunt neaparat de ajuns.

Cei de la Volvo, impreuna cu Grey London, o agentie de creatie, au inventat “Life Paint“, o vopsea care nu este de fapt vopsea, ci mai degraba un spray reflectorizant. Astfel, aplicat pe componentele unei biciclete sau chiar pe hainele tale, vei deveni un fel de “licurici”. 🙂 Invizibil pe timpul zilei, noaptea spray-ul se comporta ca o pelicula stralucitoare ce iti ofera vizibilitate 100%.

Vopseaua nu afecteaza materialele si culorile acestora, dureaza pana la o saptamana de la aplicare si se indeparteaza printr-o simpla spalare. In prezent au fost produse 2000 de flacoane “Life Paint” care vor fi distribuite la mai multe bike-shop-uri din Londra, urmand a fi produse la nivel international daca proiectul va avea succes.

Partea cea mai buna e ca toata aceasta initiativa face parte dintr-o campanie mai mare marca Volvo – “The Best Way to Survive a Crash Is Not To Crash”- prin care compania isi propune ca pana in anul 2020 nicio masina Volvo sa nu mai fie implicata in accidente foarte grave. O campanie prin care un producator de automobile s-a gandit si la ceilalti participanti la trafic, de pe 2 roti. 🙂 Congrats, Volvo!


Spread the love!
  •   
  •   

There are 1 Comments

  • Silvian says:

    Acum este disponibil si in Romania acest spray de la Albedo100 (producatorul care a lansat si varianta pentru Volvo) in toate 3 variante (pentru metal/plastic, textile si animale) http://www.bestautovest.ro/spray-reflectorizant-permanent-albedo100-pentru-toate-suprafetele-metal-lemn-beton-etc-200ml.html

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *