Weekend la Iaşi

Spread the love!
  •   
  •   

Anul acesta nu am vizitat altă ţară, dar mă bucur că am reuşit să revăd Clujul şi să ajung pentru prima dată la Iaşi. A fost o experienţă pe cât de scurtă (am ajuns vineri la ora 1:00 noaptea şi am plecat luni dimineaţa la 6:00), pe atât de plină. Împreună cu Olivia şi Lucian am participat la CodeCamp pentru a reprezenta Code4Romania. Acolo ne-am întâlnit cu Sebastian, şi el membru Code4, şi totodată gazda noastră.

weekend-la-iasi

Ziua de sâmbătă ne-am petrecut-o în hotelul unde avea loc evenimentul, unde sute de tineri participau la mai multe conferinţe organizate în paralel. Am reuşit să stăm de vorbă cu mai mulţi participanţi care s-au arătat interesaţi de proiect, să le povestim cine suntem, ce facem şi de ce ne aflam acolo. Cu o parte din ei ne-am întâlnit şi duminică în cadrul unui meet-up cu membrii comunităţii Code4Romania Iaşi. Am plecat de la CodeCamp undeva în jur de ora 18:00, nu înainte de admira Palatul Culturii şi întreaga zonă Palas, de la etajul 12 al hotelului.

Pentru că vremea nu prea a ţinut cu noi, nu am reuşit să vizităm la pas oraşul, dar am făcut un tur cu maşina, al facultăţilor din Iaşi, am trecut prin faţa teatrului şi a parcului Copou.

weekend-la-iasi-1

Mi-au plăcut mult bulevardele aerisite, pizza de la Il Pellicano, chips-urile din cartofi de la The Trumpets (un pub amenajat în stil britanic), burger-ul italian de la Vivo (nu ştiam că restaurantul de pe Calea Florească este de fapt originar din Iaşi), limonada şi vederea spre Palat de la Legend şi caffe latté-ul de la Artisan. Preţurile sunt mai mult decât decente, în comparaţie cu Bucureşti sau Cluj.

Graţie bunicii lui Sebastian, am mâncat şi câteva preparate specifice locului: sarmale de post, după o reţetă moldovenească, supă de dovleac şi plăcintă cu brânză şi mărar. Totul a fost delicios!

Mi-ar plăcea să mai revin, să vizitez Palatul Culturii şi alte obiective, dar până atunci vă las cu câteva fotografii din weekend-ul nostru la Iaşi.

weekend-la-iasi-4

weekend-la-iasi-3

weekend-la-iasi-2

weekend-la-iasi-5

weekend-la-iasi-6

Hugs,

C.

 


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *