He doesn't move like Jagger

Spread the love!
  •   
  •   

Cu câtă nerăbdare am aşteptat concertul celor de la Maroon 5, doar eu ştiu (şi cei pe care i-am stresat în legătură cu invitaţia – mulţumesc Andra & Robert). Cei care mă cunosc mai ştiu şi cât de repede mă entuziasmez, ştiu că foarte rar mi se întâmplă să mă supăr şi că în general văd lucrurile roz, în lumea mea colorată.  În ciuda faptului că eram fan Maroon 5 şi că melodiile lor făceau parte din playlist-ul meu, nu pot să trec cu vederea prestaţia slabă din cadrul concertului susţinut la Bucureşti.

Recunosc că întotdeauna am avut (şi am) aşteptări mari de la oameni, ceea ce nu e mereu un lucru bun pentru mine, însă de la Adam Levine, un artist cu milioane de vizualizări pe YouTube, cu melodii prezente în cele mai importante topuri muzicale, mă aşteptam să:

–  susţină un show live impecabil, şi subliniez live,  pentru că teoretic abilităţile lui vocale sunt cele care l-au făcut celebru, nu? Sau mai degrabă echipa de marketing “din spate”, așa cum au zis și Alex, și Andra. Să nu uităm că  vorbim de muzică, nu de un concurs de frumusețe, pe principiul “cât de bine arată, ce mai contează vocea”.  

Sau dacă nu impecabil, măcar foarte bun. Dar nu. Piese precum Animals (cu care a şi deschis concertul), Moves like Jagger sau Sugar, piese foarte energice de altfel, au sunat atât de rău live, încât nu reuşeam efectiv să mă concentrez şi să mă bucur de moment, pentru că nu-mi venea să cred ce-mi aud urechile. 

Şi nu, nici sonorizarea nu cred că a fost de vină, și asta pentru că PG Morton se auzea impecabil şi reuşea să facă un backing vocal minunat. Într-adevăr, cei de la RHCP au avut această problemă, din cauza locației (Stadionul Național), dar îți dai seama cu ușurință când e ceva tehnic la mijloc, și când nu. În plus, am mai fost la Bon Jovi și Robbie Williams, tot în Piața Constituției, iar ei au fost la înălțimea așteptărilor.

interacţioneze cu publicul. Şi aici nu mă refer la partea în care a prezentat trupa, ci să fie mult mai alive, mai comunicativ, să nu pară plictisit şi „obligat” să cânte. Până şi Steven Tyler, la cei 60 de ani ai săi, s-a mişcat mai mult pe scenă acum câţiva ani când l-am văzut la Bucureşti.

fie profesionist. Nu am fost până acum la niciun concert în afară, dar am observat că toată lumea compară show-urile din alte ţări cu cele din România, şi cum totul se rezumă la bani. Ok, sunt conştientă că un astfel de turneu are nevoie de susţinere financiară, însă cred că un artist care îşi respectă publicul nu ar trebui să renunţe la calitatea concertelor doar de dragul de a se îmbogăţi. Să nu cânte doar o oră şi jumătate, după ce tu îl aştepţi patru, să nu se grăbească să plece de pe scenă, să nu programeze 20 de concerte consecutiv, dacă nu le poate susține, etc. Şi dacă ne uităm şi la prețul biletelor, nu e deloc friendly.  

Anyway, au fost câteva momente în care Adam nu şi-a pierdut vocea şi a fost ok, dar overall am fost dezamagită, şi nu cred că am fost singura. Nu a existat niciun bis, pentru că cei prezenţi la concert nu l-au cerut, și totul s-a terminat așa…brusc.  

Partea bună a fost că organizatorii s-au mobilizat de data aceasta şi în nici 10 minute am intrat în Piaţa Constituţiei, în alte maxim 10 minute mi-am și luat ceva de băut. Ce-i drept, lipsa paharelor, şi înlocuirea lor cu sticle fără capac a fost un pic ciudată, dar nu foarte deranjantă. Cel mai probabil dacă ar fi avut capac s-ar fi transformat într-o armă albă. 🙂

Hugs,

C.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *