Atenţia la detalii

Spread the love!
  •   
  •   

Practic, după atâţia ani de şcoală în care ţineam cu tot dinadinsul să am copertele de la manuale în aceeaşi culoare cu copertele caietelor, să fie aşezate în ordinea înălţimii în bibliotecă sau a lungimii, pe birou, în timp ce titlurile lecţiilor erau scrise cu o culoare diferită, la fel şi sub-titlurile, astăzi „culeg” roadele: atenţia mea la detalii. Putem vorbi şi de puţin OCD, dar plăcerea şi bucuria de a oferi atenţie lucrurilor mici, sunt mult mai mari. Pentru că, da, şi atunci, şi acum, îmi place să combin culori, texturi şi forme, chiar şi cuvinte, astfel încât să fiu mândră de rezultatul final şi, de ce nu, să-l arăt mai departe.

Acum câţiva ani credeam că această “atenţie la detalii” este ceva pe care cu toţii îl avem, însă în timp, şi mai ales prin prisma jobului, mi-am dat seama că nu-i aşa, că de fapt un număr mare de oameni nu acordă importanţă lucrurilor aparent mici, cum ar fi scrierea unui email structurat. 

Pe de altă parte, admir persoanele cu care împărtăşesc această pasiune. Înainte de SkirtBike mi-a scris Ina, o prietenă care a lucrat mai mulţi ani în domeniul comunicării, dar care acum şi-a luat inima în dinţi şi a creat www.inabox.ro, un business care îşi propune să-ţi aducă lunar cadouri personalizate, sub forma unor cutii tematice.

Atentia la detalii

Rețeta InaBox.ro înseamnă: plăcerea de a descoperi produse autentice, pasiunea pentru poveşti, dorinţa de a cumpăra local – mai ales atunci când vorbim de creaţiile unor oameni talentaţi precum artişti, meşteşugari sau mici producători -, dar mai ales atenţia la detalii, la selectarea şi prezentarea produselor. Având în vedere că în cercul meu de prieteni şi colegi, eu sunt persoana desemnată cu găsirea şi cumpărarea cadourilor, mă bucur că acum o am pe Ina. 🙂

Luna aceasta, pe www.inabox.ro vei găsi cutia Dor De Ducă,  dedicată persoanelor care iubesc să călătorească, cărora le place să cutreiere străzile orașelor, în căutarea de noi experienţe. Aşadar, dacă ai o prietenă care corespunde descrierii de mai sus, ai găsit cadoul potrivit pentru ea.

Eu, de exemplu, am deja vreo 6 plăsuţe din in/bumbac, iar acum am adăugat şi traista HaiHui colecţiei mele, alături de Caietul Călătorului de la Papelier. Ca info adiţionale ar mai fi de zis că fiecare cutie conţine 4-5 produse made in Romania, şi preţul poate varia între 100 şi 150 lei. Un lucru e sigur: destinatarul cadoului va fi cu siguranţă încântat.

Caietul Călătorului este lucrat în atelierul Papelier din hârtie reciclată manual. Este legat prin cusătură de tip coptă, cea mai timpurie metodă de coasere, cu coperte îmbrăcate în material textil și închis cu șnur de piele. În interior găsești și o coală de hârtie cu inserție de semințe, un mixt de trifoi roșu și garofițe chinezești. O poți planta în întregime sau poți împărți bucățele din ea prietenilor.”

Atentia la detalii

Traista HaiHUI – este o sacoșă de pânză, din familia traistă-camarad, gata să-și însoțească purtătorul în plimbările urbane, dar și în locuri exotice. Traista este realizată manual de Andreea Tarcan, omul din spatele Remi Home Decor, din pânză de bumbac natural, netratat. Este pictată și ștampilată manual cu vopsea acrilică pe bază de apă.”

Atentia la detalii

Brățara din piele – este lucrată în Atelierul de Pielărie, din piele naturală, tăbăcită vegetal printr-un proces lent care durează câteva luni bune, timp în care pielea stă în butoaie. Rezultatul este o piele fină care își păstrează fermitatea, dar care în timp ,,învață” forma pe care o așezi. Brățara este tratată cu substanțe naturale: ceară de carnauba pe față și ceară de albine pe margini. E gata să fie purtată cu mândrie pe orice meleag.”

Atentia la detalii

Mini-portofel pentru monede – este lucrat din bumbac pictat manual prin tehnica batik, care îmbină desenatul cu ceară de albine și pictarea manuală. Este o tehnică care necesită multă răbdare și îndemânare. Fiecare piesă marca Batavia Design are un model irepetabil datorită metodei și tehnicii folosite, din care rezultă fel și fel de efecte și nuanțe.”

Atentia la detalii

Cutia Dor De Ducă

Atentia la detalii

Fotografii realizate de Alex Busu.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *