Pedalează alături de noi la Ora Pământului

Spread the love!
  •   
  •   

Unul dintre motivele pentru care aștept cu nerăbdare primăvara este faptul că bicicleta devine pentru mine principalul mijloc de transport, și începem pregătirile pentru o nouă ediție SkirtBike. Anul acesta activarea comunității de bicicliste a început chiar mai devreme, și asta pentru că sâmbătă vom pedala împreună la Ora Pământului, printr-o plimbare simbolică care să atragă atenția asupra grijii față de mediul înconjurător.

Ora Pamantului

Ca în fiecare an, cei de la WWF-România încurajează organizațiile, companiile, instituțiile publice și centrele culturale din toată țara, precum și locuitorii din mediul urban și rural, să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20.30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări.

În paralel, bicicliștii sunt invitați la ora 19.30 în Parcul Izvor pentru a pedala pe traseul Parc Izvor – Unirii – Romană – Victoriei – Charles de Gaulle – Kiseleff – Calea Victoriei – Izvor, în ideea de a încuraja conservarea naturii și folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, dar mai ales nepoluant. 

Și, pentru că la ora la care vom pedala noi va fi deja întuneric, iată o idee prin care putem deveni (mai) vizibili în trafic: decorarea bicicletei cu luminițe, pe bază de baterii. Mai jos, aveți un scurt tutorial DIY. 🙂

*credits: Bike Stylish

Mă bucur să anunț și faptul că SkirtBike, alături de Adevărații Veloprieteni, este partener la acest eveniment. Pentru cei care nu ne cunosc, SkirtBike pledează pentru promovarea valorilor cu adevărat sănătoase și prietenoase cu mediul înconjurator, și promovează bicicleta în rândul femeilor active, moderne, care văd bicicleta ca o alegere eco-friendly din toate punctele de vedere.

Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială a evenimentului, iar alte site-uri cu informații utile sunt www.ora-pamantului.ro și www.earthhour.org. Pentru cei mai devotați bicicliști, cei de la Ora Pământului vor face cadou brățări luminoase primilor 270 de participanți care se înscriu în formularul de aici.

Despre Earth Hour

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *