3 tipuri de conţinut video

Spread the love!
  •   
  •   

Plecând de la premisa că orice Social Media Manager are nevoie de o strategie editorială, şi de la faptul că, în materie de engagement, conţinutul video a luat locul fotografiilor (more or less), am să las aici 3 exemple de videoclipuri, pe care le puteţi puteţi folosi ca sursă de inspiraţie pentru propriile campanii, proiecte, etc.

Tasty videos – de când am descoperit Tasty, parcă îmi vine să mă apuc de gătit, în ciuda faptului că am mai avut câteva tentative nereuşite. Însă în situaţia de faţă nu ratez niciun filmuleţ de-al lor cu reţete, nici eu şi nici cei 39 de milioane de fani (atât de “puţini” au strâns din iulie 2015 şi până acum).  Filmuleţele sunt genul DIY, foarte scurte (între 1 şi 2 minute), catchy şi…apetisante.  

Carpool Karaoke este un alt tip de divertisment venit de peste hotare, în care vedete de talia lui Adele, Mariah Carey sau Elton John îl însoţesc pe James Corden într-o plimbare prin oraş cu maşina, timp în care cei doi se comportă de parcă se cunosc de-o viaţă, rezultatul final fiind 15 minute de karaoke & chit-chat talks. Toate filmările de până acum au milioane de vizualizări pe YouTube, şi nu numai.

Animaţiile sunt şi ele pe listă, şi asta pentru că oamenii reacţionează pozitiv la crearea unor personaje fictive, amuzante, pe care să le urmăreasă în situaţii din viaţa de zi cu zi, în explicarea unor teorii ştiinţifice sau a unor programe cu scop educaţional.

O astfel de animaţie este “The science of heartbreak”, postată pe pagina de Facebook “I fucking love science”, care a avut peste 20 milioane de vizualuri, în 5 zile, şi aproape 40.000 de comentarii. O găsiţi aici.

Desigur, conținutul trebuie adaptat pentru fiecare business și comunitate în parte. Nu recomand să postați filmulețe cu mâncare pe pagina de Facebook a unei bănci. Just saying. 🙂 


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *