5 urban bike helmets

Spread the love!
  •   
  •   

La începuturile biciclitului meu prin oraş, nici nu luam în considerare purtarea unei căşti. Aveam două motive, superficiale aş putea spune acum, şi anume: 1. Nu-mi găseam un model care să mi se potrivească; în majoritatea magazinelor de specialitate de la noi, aproape toate modelele sunt sport, restul destinate copiilor. 2. Faptul că vara m-aş fi topit şi mai rău de căldură; dacă nu ai o cască de calitate, cu spaţii special concepute pentru ventilarea aerului, nu doar că transpiri, dar în timp poţi avea probleme cu tocirea/căderea părului.

Între timp am primit cadou o super cască cu buline de la Melon, însă nu aş zice nu uneia noi. Aşa că m-am apucat să mă uit după producători de accesorii şi am dat peste 4 brand-uri + Melon, care produc şi modele urban-chic, potrivite ţinutelor smart casual sau feminine.

CLOSCA  este primul pe care vi-l prezint, iar cel mai mişto model al lor este Closca Fuga, o cască care îşi reduce volumul cu până la 50%, şi al cărei design o face perfectă pentru stilul urban. Are doar 230 de grame, o vizieră detaşabilă, şi poate fi conectată la orice smartphone. Cu astfel de caracteristici, nu e de mirare că a primit anul trecut două premii, unul dintre ele fiind Reddot Award. Costă 129 de dolari şi poate fi comandată şi în România.

Closca Fuga Helmet

Cei de la BERN produc căşti pentru skateboard, ski, biciclete şi sporturi nautice. Eu m-am uitat la ce mă interesa pe mine, şi au nişte modele foarte simpatice care seamănă cu cele din echipamentul de echitaţie (colecţia Lenox). Sunt uşoare, au o paletă de culori destul de variată şi nici la capitolul accesorii nu se lasă mai prejos. „Being safe doesn’t mean you have to look like a construction worker” – asta spun ei în filmuleţul de prezentare de mai jos, and I totally agree. 

NUTCASE au nişte modele foarte stylish şi colorate, cu preţuri începând de la 70 de dolari. Conform descrierii de pe site sunt foarte rezistente, asigură o ventilare sporită şi fiecare model vine cu o vizieră detaşabilă.

De la GIRO îmi plac foarte mult căştile din colecţia Urban, pentru bărbaţi. Modelul Sutton este minimalist, elegant, dar şi funcţional. La spate are integrat un mic “ochi de pisică”, pentru a spori vizibilitatea, iar unul dintre orificiile care asigură ventilarea poate fi folosit împreună cu un U-Lock, pentru asigurarea căştii odată cu bicicleta.

Nu în ultimul rând, MELON are una dintre cele mai urban-chic colecţii de căşti pentru bicicletă. Eu am modelul Dotty White, de care sunt foarte încântată. Nu îmi transpiră părul, este super uşoară şi confortabil de purtat. Pe site-ul lor veţi găsi  peste 30 de modele colorate, plus toate informaţiile necesare.

 


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *