Bike2Work – o campanie pentru angajati si angajatori responsabili

Spread the love!
  •   
  •   

Sambata am fost la marsul biciclistilor si nu-mi venea sa cred cat de multi suntem. Atat de multi incat la un moment dat nici nu ne puteam deplasa pe bulevard la o viteza decenta. Dar ce se intampla cu acesti biciclisti cand nu participa la vreun eveniment organizat? Unde sunt? Desi vara numarul lor creste, multi dintre ei nu aleg sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport alternativ din “n” motive si, pe de-o parte, le dau dreptate. Fara infrastructura, fara zone de parcare amenajate, fara decenta in trafic, oamenii isi pierd orice motivatie, ajungand sa foloseasca bicicleta doar in scopuri recreative.

bike2work

Cel mai des primesc intrebarea “Dar nu ti-e frica sa mergi pe bicicleta, prin Bucuresti?”. Surprinzator, nu mi-e. 🙂 Sunt constienta de pericole, dar chiar si dupa accidentul pe care l-am avut anul trecut, nu m-am oprit din pedalat. Imi e mai “frica” de orele petrecute in trafic, in mijloacele de transport in comun. De aceea, incerc sa merg cu bicicleta la birou pe cat de mult posibil. Imi salveaza timp, nervi si bani dati pe aerobic (mai nou, urc bicla si pana la etajul 6, asa ca pot considera ca fac cardio) .

In aceasta situatie, cand lucrurile nu sunt prea roz, orice idee care incurajeaza mersul pe bicicleta mi se pare mai mult decat binevenita. Bike2Work este o astfel de campanie, prin care organizatorii isi doresc sa responsabilizeze companiile, atat angajatorii, cat si angajatii. Prin folosirea bicicletei ca mijloc de transport de acasa catre birou, intr-un interval de sase saptamani, biciclistii vor intra intr-o competitie individuala sau pe echipe, in urma careia vor putea castiga premii (biciclete, gadget-uri si accesorii) si vor putea demonstra ca sunt cetateni model. 🙂

O alta veste buna este ca, in cazul unui numar mare de participanti, companiile vor putea lua ulterior masuri bike-friendly, precum montarea unor rasteluri in fata sediului sau crearea unor vestiare, lucruri ce i-ar putea motiva pe angajati sa foloseasca bicicleta mai des. Ce castiga companiile? Cred ca vor avea multe buline albe la capitolul CSR, angajati mai fericiti si mai sanatosi.

In plus, Bike2Work este un proiect realizat la nivel european, iar faptul ca printre cele 12 tari participante se numara si Romania, nu poate fi decat un lucru bun. La final, cred ca vom avea niste statistici interesante si, cine stie, poate vor exista companii care vor oferi bonusuri angajatilor biciclisti, asa cum se intampla prin tarile occidentale.

Campania este sustinuta de Asociatia Green Revolution si se desfasoara in perioada 18 mai – 28 iunie. Pana la demararea ei va puteti inscrie direct pe site si puteti da de stire colegilor, prietenilor, etc.

Eu deja m-am inscris, sper sa il conving si pe Andrei, unul dintre colegii mei de la Spada, la fel de biciclist ca mine.

Spor la pedalat!


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *