
Noul carnet de sanatate al catelului
De cand ma stiu, am fost o persoana responsabila; la scoala, la job, in “gospodarie” – adica acasa unde, singura fiind, a trebuit sa preiau si alte task-uri precum reparat diverse lucruri prin casa, carat multi litri de apa de la Carrefour, multe alergaturi la plata intretinerii, si alte chestii de genul, pe care in mod normal nu le-as fi facut daca mai locuiam cu ai mei – dar, de cand il am pe Bruno, lista responsabilitatilor a crescut. Nu ca ar fi vina lui, dragul de el, dar mi se pare fascinant cat de dezvoltata este aceasta industrie (nici nu stiu cum sa ii zic), care se invarte in jurul cabinetelor veterinare, Colegiul Medicilor Veterinari si companiile producatoare de produse dedicate animalelor de companie.
Astazi, cand am fost cu Bruno la veterinar pentru vaccinul anual, deparazitarea externa si interna, curatatul unghiilor, urechilor si ochilor, si multe alte chestii “cosmetice” :), aflu ca trebuie sa ii fac alt carnet de sanatate. Pentru ca na, cel vechi nu mai e bun. De cand cu legea proprietarilor de animale de companie, acum este nevoie de un carnet care sa corespunda normelor Registrului de Evidenta al Cainilor cu Stapan.
Lasand la o parte faptul ca acest carnet cu 20 de file m-a costat 50 lei, informatiile din interiorul lui sunt aceleasi (doar ca in alta ordine) cu cele din carnetul de sanatate vechi. A, da, singura diferenta este ca are un format mai mic, prin urmare este mai usor de purtat. Pentru ca, in cazul in care nu stiati, orice proprietar de caine trebuie sa il aiba asupra sa atunci cand plimba catelul pe afara sau cand calatoreste.
Ce mi se pare amuzant si trist, in acelasi timp, este ca eu nu am un astfel de carnet de sanatate (exceptand faptul ca recent am primit cardul de sanatate), ci toate analizele mele medicale sunt scrise, incepand din 1987, pe niste foi galbejite care sunt apoi aruncate intr-un sertar la fel de vechi, intr-un cabinet din micro 4, Targoviste.
In schimb, carnetul lui Bruno contine la fel de multe informatii ca dosarele FBI ale infractorilor:
– poza (inca nu o avem), data nasterii, sex, culoare, rasa, semne particulare, cod de identificare
– informatii despre proprietar/stapan
– date fiziologice (frecventa respiratorie, perioada de calduri, durata gestatie, varsta media a pubertatii, vaccinari, deparazitari, etc.)
Anyway, sunt de acord cu evidenta animalelor de companie prin care se pot lua masuri cu privire la abandonul sau pierderea lor, insa mi se par exagerate anumite “directive” – cum ar fi aceasta cu noul carnet de sanatate.
There are 0 Comments