Rezolutiile unei bicicliste

Spread the love!
  •   
  •   

Acum ca au trecut sarbatorile, din punctul meu de vedere, poate sa vina primavara. Recunosc, nu sunt atat de curajoasa incat sa merg si iarna pe bicicleta. Inghetul si temperaturile mult prea scazute ma cam tin departe de Ariel – care sta saraca pe balcon, zgribulita.

© Pinkbadger | Dreamstime.com

© Pinkbadger | Dreamstime.com

Insa, ca orice iubitoare de doua roti, visez la momentul in care voi putea pedala din nou, probabil prin martie, daca incalzirea globala nu isi va spune cuvantul, si vom avea zapada si atunci. Numai cand ma gandesc ca nu va mai trebui sa astept minute intregi tramvaiul spre birou, sau ca orice drum pe care il voi face imi va salva cel putin jumatate din timpul pe care il consum acum, imi vine sa ies maine din casa cu bicicleta. Dar nu, mi-au fost de ajuns doua luxatii anul trecut. 🙂

Intre timp, ma pot concentra pe lucrurile de care am nevoie sau pe care as vrea sa le fac in calitate de biciclista.

1. Imi doresc foarte, dar foarte mult sa vizitez cele mai bike-friendly orase din Europa: Amsterdam si Copenhaga. Urmaresc pagina Cycle Chic, citesc orice articol in care cuvintele „bicicleta” si „infrastructura” se intalnesc si imi vine sa plang de nervi cand vad cate facilitati exista in tarile civilizate, iar noi nici piste nu avem. Sa ajung in cele doua capitale europene ar fi cea mai mare rezolutie a acestui an.

2. La fel de mult imi doresc sa inceapa si primele proiecte de infrasctura pentru biciclete despre care citeam intr-un articol aici. Din pacate, nu sunt foarte optimista in acest sens, avand in vedere ca in ultimii 2 ani – de cand folosesc bicicleta ca mijloc de transport – nu s-au luat masuri foarte inteligente. Pistele vechi s-au „inchis”, in timp ce pista de pe Calea Victoriei enerveaza foarte multi soferi si, desi este o pista delimitata pentru biciclisti, ea nu este inca finalizata (din cate stiu) si mai are cateva mici nereguli.

3. Astept cu nerabdare Skirtbike 2015, cand sper sa avem o editie la fel de frumoasa ca anul trecut, fara ploi si incidente.

4.  Anul acesta imi doresc sa particip si la BikeFest 2015, mai exact la Pentathlon, unde trebuia sa fiu prezenta si anul trecut, daca nu mi-as fi luxat piciorul cu o zi inainte. Of, of. 🙂

5. Si, ca o rugaminte catre biciclistii de pretutindeni, mi-ar placea sa transformam pedalatul intr-o activitate pe cat de practica, pe atat de eleganta. Cu alte cuvinte, mi-ar placea sa vad mai multi biciclisti si bicicliste care sa nu renunte la hainele casual-sic, in favoarea tinutelor sport.

6. Inainte de Craciun, scriam pe blogul Skirtbike despre lucrurile care nu trebuie sa lipseasca din geanta unei bicicliste. Asadar, pana la inceputul lunii martie trebuie sa imi achizitionez o pompa, o pelerina si o noua sa.

Dragi biciclisti, voi ce ati mai adauga pe lista voastra? 🙂

Hugs,

C.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *