Desperate Housewife
O stiti pe Bree van de Kamp, sotia perfecta din serialul “Desperate Housewives”? Si cand spun “sotie” ma refer la gospodina, caci acesta era telul celor patru personaje principale – Susan, Gabrielle, Lynette si Bree – sa aiba casa si familia perfecte. Doua dintre ele, Lynette si Bree, aveau in schimb si aspiratii profesionale – Lynette era un copywriter foarte bun, iar Bree o femeie de afaceri cu mult fler. Dintre toate, insa, Bree era cea mai bogata, conducea un Lexus, purta perle si toate, dar absolut toate tinutele ei aratau impecabil. La fel si parul ei roscat aramiu. Si, ca si cum nu era de ajuns, gatea exceptional.
Imbracata in costumele ei din casmir, accesorizate cu perle, Bree pregatea cele mai bune briose, tarte sau cel mai bun curcan de pe Wisteria Lane. Ce sa mai, un personaj care mie una mi-a placut foarte mult (nu stiu daca seria continua, eu ma uitam mereu la tv) si ma gandeam cum as fi eu in locul ei, in special la partea cu gatitul.
Dintotdeauna, am fost “la cutite” cu aragazul, ustensilele, vesela, ingredientele, si cam tot ce altceva se gaseste prin bucatarie. Desi sunt o persoana foarte, dar foarte pofticioasa si gurmanda, nu imi place sa gatesc. Cand nu am ce sa mananc, exista doar doua variante: ori comand ceva, ori ma gandesc la o reteta pe care sa o pregatesc, care sa fie gata in jumatate de ora, cu tot cu, curatenia de dupa. Noroc cu legumele congelate, cele deja feliate pentru salate, cu pastele si cu pestele – cam asta mananc cel mai des.
Si macar daca asta era tot, dar nu; faptul ca am “doua maini stangi” in bucatarie a atras dupa sine si alte consecinte. Nu exista reuniune de familie, aniversare sau sarbatoare la care sa nu mi se reproseze ca nu stiu sa gatesc la 27 de ani! De parca “gatitul” este cea mai mare calitate pe care o femeie o poate avea. Aaaa, asta pe langa intrebarea “Dar tu cand ai de gand sa te mariti, la 40 de ani?” – probabil cele doua lucruri sunt interdependente: nu o sa ma ia nimeni de sotie daca nu stiu sa gatesc. Cea mai mare tragedie! Not!
Pe langa cele de mai sus, adaugam faptul ca 90% din tentativele mele de a incerca o noua reteta (una care sa nu fie salata, paste sa peste) se termina cu arsuri pe mana de la cuptor, taiat deget in conserva de porumb, mancare facuta scrum sau mancare cruda, tone de vase la spalat si multe altele. Cum? Cum sa iti mai doresti sa gatesti?
Ii admir foarte mult pe cei care au transformat gatitul in arta, dar eu, pentru moment cel putin, voi ramane la statutul de “degustator”, chiar daca astazi am pregatit un quiche cu ciuperci si dovlecei care, evident, nu mi-a iesit atat de frumos precum cel de pe Divainbucatarie.ro, dar ma multumesc cu faptul ca este comestibil. 🙂
Hugs,
C.
There are 0 Comments