Povestea unui aviator roman

Spread the love!
  •   
  •   

Poate ca filmele romanesti nu au bugetele de la Hollywood, efecte speciale nemaivazute sau umorul american cu care ne-am obisnuit de atatia ani, insa au avut intotdeauna profunzime si emotie. Au transmis mereu mesaje puternice si au tratat subiecte reale cu care, mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi se confrunta.

Omul pasare

“Omul pasare” nu face exceptie de la regula. Un film  documentar despre pasiunea de a zbura, despre ambitia de a ramane cat mai mult in aer, in ciuda varstei, despre dorinta de a castiga pentru a zecea oara campionatul national de planorism si despre suferinta de a-ti vedea fiul in scaunul cu rotile, o “autobiografie” in care protagonistul este Mihaita Nicolae, cunoscut drept “Mami”, un pilot in varsta de 78 de ani (dar caruia nu ii dai mai mult de 60) care gaseste intotdeauna motive sa zambeasca, in ciuda problemelor care il inconjoara.

Fiind vorba de un film documentar, personajele si actiunea sunt cat se poate de reale, fapt care nu face decat sa-ti transmita si mai multa emotie, in special daca te afli in sala cu actorii principali. L-am vazut pe “Mami” la avanpremiera oficiala a filmului, unde cu greu m-am abtinut sa nu am lacrimi in ochi :), si asta pentru ca modestia sa, curajul de a lasa atatea persoane necunoscute sa-ti patrunda in viata si in casa ta, umorul nelipsit, in ciuda greutatilor, si tristetea care prevesteste inevitabia retragere din lumea zborului sunt un “amestec” de valori si trairi pe care insusi filmul ti le transmite.

Va recomand cu drag sa urmariti “Omul pasare” saptamana viitoare, 23 octombrie, pe HBO & HBO GO, incepand cu ora 20:00.

* “Omul pasare” este un documentar produs de HBO Europe in Romania, regizat de Alexandru Mavrodineanu si coregizat de Mihai Grecea.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *