Coasta de azur a Portugaliei (2)

Spread the love!
  •   
  •   
  •   

Cea de-a doua parte a vacantei in Lisabona continua cu cele mai frumoase locuri pe care le-am vazut vreodata: Cabo da Roca, Boca do Inferno si Cabo Espichel, trei tarmuri stancoase sau faleze (nu stiu exact cum sa le spun) care efectiv iti bucura privirea si nu-ti vine sa crezi ca te afli acolo, la un metru distanta de ocean.

IMG_0293

Cabo da Roca & Sintra

Sintra este un orasel istoric foarte elegant, curat si „impanzit” cu castele pe care noi nu am apucat sa le mai vizitam, deoarece am ajuns prea tarziu. Asadar, o zi-doua ar trebui sa vi le rezervati doar pentru locul acesta. In schimb, ne-am plimbat pe stradute admirand arhitectura caselor colorate si palmierii semeti care se unduiau sub influenta brizei.

cata cabo da rocaCu greu am ajuns la „capatul lumii”, adica la Cabo da Roca. Drumul pana acolo a fost cat se poate de palpitant, si asta pentru ca soferul autobuzului cu care am ajuns (in siguranta, intr-un final) se credea probabil Vin Diesel in Fast & Furios. Nu pot sa explic in cuvinte cum lua curbele pe cele mai abrupte drumuri sau cum mergea pe strazile inguste, cu un singur sens, claxonand in continuu, asigurandu-se in felul acesta ca nicio alta masina nu vine din fata.

Dar a meritat. 🙂 Sentimentul pe care il ai cand ajungi la capatul continentului – la propriu – este coplesitor, in sensul ca nu ti vine sa crezi ca ai pus piciorul acolo unde se termina Europa. Si stai si privesti in zare catre ocean si te gandesti ca ti-ar placea sa ai o casuta acolo, la batranete.

Boca do Inferno & Cascais

Cascais este locul unde trebuie sa mergeti daca vreti sa stati la plaja si sa inotati in ocean. Am incercat si noi sa facem asta, doar ca apa era muuult prea rece, iar eu cum nu pot sta la soare, dupa 20 minute ne plimbam deja printre terasele din statiune, in cautarea unui somon bun si a unei inghetate racoritoare (pe care le-am si gasit).

In apropiere se afla Boca do Inferno, un alt loc asemanator cu Cabo da Roca, in care apa a „sapat” in tarmurile inalte si a format un fel de pestera pe unde valurile „spumoase” ale oceanului isi fac acum loc.

coasta de azur

Cabo Espichel & Sesimbra

Se pare ca in Portugalia fiecare statiune are golful ei. Astfel, in apropiere de Sesimbra se afla Cabo Espichel. Aici faleza este mult mai abrupta, stancile mult mai masive si mai inalte, iar in „varful dealului” se afla si o biserica micuta, inca in folosinta. La cateva sute de metri se zareste si un far care vegheaza asupra oceanului.

IMG_0587

In drum spre casa ne-am oprit si in parcul Portinho da Arrábida pentru a ne bucura din nou de peisaje ireal de frumoase.

IMG_0674

Va recomand sa puneti aceste obiective pe lista de „To do” in Lisabona. 😉

Hugs,

C.


Spread the love!
  •   
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *