Cel mai mare picnic cu scurtmetraje

Spread the love!
  •   
  •   

Ce poate fi mai dragut decat un grup de fete entuziasmate, o seara calduroasa de vara, un cer plin de stele, multe “rontaieli” & Desperados si multe filme? 🙂 Ok, cu siguranta, mai sunt si alte lucruri dragute, dar cam asta am facut eu sambata @Shortups – noaptea lunga a filmelor scurte. 

shortsup

Desi aceasta a fost cea de-a 6 editie a festivalului, pentru mine a fost prima data cand am ajuns, si bine am facut. Mi se pare o initiativa frumoasa care promoveaza scurtmetrajele, vazute de cele mai multe ori doar de un public restrans, aducand astfel, in fata unei audiente mult mai numeroase, filme nominalizate la Oscar, BAFTA si alte competitii internationale.

Chiar daca nu am rezistat toata noaptea, ci pana undeva in jur de ora 1, am reusit sa vad 8 scurtmetraje. Ceea ce imi place, in general, la filmele europene este ca trateaza subiecte reale, dar si pentru ca sunt foarte, dar foarte diferite de cele americane, in special prin modul in care este prezentat firul epic.

Preferatele mele au fost o drama – “Cel de atunci” – despre viata unui fost soldat african si despre amintirile dureroase care il urmaresc, o poveste – “Helium” – despre viata unui copil ce sufera de o boala rara si isi imagineaza cum va arata sfarsitul pentru el, dar si “Problema Voorman” o tragi-comedie in care actorii principali sunt un psihiatru si un prizonier, acesta din urma crezandu-se Dumnezeu si jucandu-se cu mintea doctorului. Un pic ciudat pentru mine ca mi-au placut mai mult dramele decat comediile, dar poate daca as fi stat pana in zori de zi mi-as fi schimbat parerea. 🙂

In rest, atmosfera a fost super. M-am simtit ca la un picnic cu cateva sute de oameni in jurul meu sau ca pe plaja din Vama unde nu ai loc de corturile multicolore. Din cand in cand, existau pauze de 15 minute, timp in care DJ-ii nicecream.fm. incercau sa ne “incalzeasca” caci, cu cat “inaintai” in noapte, cu atat aerul devenea mai rece.

Sper ca toata vara sa fie insotita de astfel de evenimente in aer liber si sa avem cat mai multe nopti “albe” culturale. 🙂

Mai multe detalii despre eveniment gasiti aici. 

 


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *