Avantajul de a fi biciclista

Spread the love!
  •   
  •   

Stiu ca nu e usor sa pedalezi in Bucuresti. Zi de zi, ai de-a face cu soferi mult prea grabiti, pietoni neatenti, trotuare impracticabile si sosele pe care te simti ca intr-o lupta pe viata si pe moarte. Dar, trebuie sa recunosc, exista si aspecte pozitive.

Foto: Simona Pavel

Foto: Simona Pavel

 

De cateva saptamani (exceptand zilele cu ploaie) am reinceput sa merg la birou cu bicicleta, pe acelasi traseu tot timpul (sunt „conservatoare”, rareori ma abat de la drum). Si, in fiecare zi, ma intalnesc la semafor sau la trecerile de pietoni cu aceiasi oameni, si ei biciclisti. Este un sentiment atat de placut pentru ca, desi nu ne cunoastem, ne salutam sau zambim reciproc in semn de respect, prietenie, din simplul motiv ca impartim aceeasi pasiune sau in semn de sustinere. Nu conteaza, important este ca suntem din ce in ce mai multi.

La fel de placut este si atunci cand, aflandu-ma intr-o intersectie mai “complicata”, intotdeauna soferii imi dau prioritate, zambindu-mi adesea din spatele volanului si dorindu-si probabil si ei sa „zburde” ca mine pe bicicleta. Lasand la o parte inconstienta multora dintre ei atunci cand deschid portiera „la perete”, cei mai multi au o atitudine pro. Prin urmare, nu inteleg de ce nu renunta la masini pentru a pedala, dar asta-i alt subiect.

Foarte amuzant este atunci cand trebuie sa imi umflu rotile si caut cea mai apropiata benzinarie sau vulcanizare unde, intotdeauna, vreun domnisor sau domn mi se adreseaza „Cu ce pot ajuta o biciclista asa colorata ca dvs.? Daca erati baiat il lasam sa se descurce singur!” sau „Va mai asteptam si data viitoare pe la noi!”. Atunci, feminista din mine este in al 9-lea cer. 🙂

Unde mai pui ca pentru noi, fetele, bicicleta devine un fel de „prietena” care te insoteste la cumparaturi, care te ajuta sa cari sacosele de la Mega (cum se intampla in cazul meu), „prietena” cu care ajungi sa iti accesorizezi tinuta sau pentru care renunti la aerobic pentru ca este mult mai cool sa pedalezi.

La final, va las cu un articol despre cat de sexy sunt fetele pe biciclete scris de Dl. Cristi Stefan. 🙂

Spor la pedalat,

C.

 


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *