O saptamana cu Mike

Spread the love!
  •   
  •   

Domnisoara, sunteti in interiorul Ambasadei, nu este nevoie sa o legati.” imi spune unul dintre reprezentantii institutiei, in timp ce eu cautam in graba un loc in care sa imi „parchez” bicicleta pentru doua ore, cat timp tinea cursul de portugheza.

I'Velo 2014

I’Velo 2014

Mike, bicicleta pe care am avut-o timp de o saptamana (si pe care am „botezat”-o, cum era de asteptat), m-a insotit pretutindeni: de acasa la birou, de la birou la curs, in oras sau la piata, si din nou acasa. 5 zile, cativa kilometri buni, facuti pe doua roti, zeci de scari coborate si urcate cu bicla, cativa nervi in trafic (doar suntem in Bucuresti) si multe intrebari din partea prietenilor si colegilor curiosi cum de am renuntat la Ariel, bicicleta mea turcoaz.

Mike face parte din noua flota de biciclete I’Velo si are cateva atuuri: in primul rand, este mult mai usoara decat cele din anii anterior (un atuu foarte important daca stai ca mine la etajul 3 + mezanin si ai un lift cat o cutie de chibrituri), are o sa foarte confortabila (if you know what I mean), frane super bune si un cos indeajuns de incapator incat sa iti incapa o geanta si cateva cumparaturi de la Mega.

Pentru mine, sa merg cu bicicleta in oras mi se pare cea mai buna varianta de transport, chiar daca stiu ca ma expun anumitor pericole (accidente, poluare, etc.). Ma simt libera, fericita, mandra – atunci cand intrec masinile care stau in coloana la semafor, plina de energie – in special dimineata dupa ce ajung la birou si le fac capul „calendar” colegilor mei – si, nu in ultimul rand, tonifiata :).

Sunt intr-adevar si anumite lucruri care ma scot din sarite. In primul rand, am o mare problema cu bordurile din oras. Cum poti sa faci borduri de 10 cm in continuarea unei piste (ex. Bvd. Aviatorilor)? Bicicleta are doua roti, nu si elice. Prin urmare, o iau pe strada.

Acolo, alta problema. Soferii indiferenti care ignora cu desavarsire biciclistii din trafic, crezand ca soseaua este a lor atunci cand parcheaza si deschid portiera „la perete”. A, da, si nu inteleg claxoanele date aiurea, eventual doua-trei, in ideea de a avertiza biciclistul, cand tu de fapt tot ce faci este sa il sperii, iar eu una cel mai probabil as avea o reactie nedorita, si nicidecum precauta.

Ar mai fi de comentat, dar nu as vrea sa scot in evidenta acum lucrurile urate,  ci faptul ca am avut un weekend frumos, cu soare, prieteni si pedalat in  Parcul Herastrau, cu ocazia inaugurarii centrelor I’Velo din Bucuresti. Cu  alte cuvinte, oficial, sezonul de biciclit este deschis si sute de biciclete va stau  la dispozitie pentru inchiriat in toate centrele din capitala si tara.

 

Spor la pedalat,

 C.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *