Cel putin o imbratisare pe zi

Spread the love!
 •   
 •   

Vineri am avut ultima zi de training – Social Media Essentials – si, vorbind dupa curs cu una dintre colegele mele, mi-am dat seama cat de mult conteaza feedback-ul pe care il primesti si, totodata, cu el, si multumirile, sub diferite forme: o strangere de mana, o bataie pe umar, un sincer „Multumesc!”, chiar si un friend request trimis pe facebook, semn ca persoana respectiva te-a placut si doreste sa mentina o legatura cu tine, fie ea si virtuala. Exista mai multe modalitati de multumire, insa preferatele mele sunt imbratisarile, insotite de un zambet „cu gura pana la urechi” – cum ii spun eu.

Am avut parte de atatea contexte frumoase in care o imbratisare a valorat mai mult decat orice altceva. Cateodata sunt uimita ce efect au asupra mea astfel de gesturi si incerc sa le gasesc o explicatie, desi nu cred ca e necesar. Imi place sa primesc, dar si sa ofer imbratisari. Evident, nu oricui imi apare in cale, de cele mai multe ori se intampla ca „beneficiarii” sa fie prieteni, colegi, cunostinte, si evident cei din familie. Cel mai probabil „pasiunea” mea pentru imbratisari o am de cand eram mica si, crescand cu bunicii, in fiecare seara adormeam cu capul pe umarul bunicii mele care ma imbratisa de fiecare data strans, foarte strans. Este unul dintre cele mai frumoase sentimente de siguranta pe care le poti avea, mai ales atunci cand esti mic.

Cele mai frumoase imbratisari de care am parte sunt atunci cand imi iau „La revedere” de la parinti, de fiecare data cand merg in vizita la ei, atunci cand ma intalnesc cu prietenele mele pe care nu le-am mai vazut de foarte mult timp, cand intru in casa si trebuie sa il iubesc putin pe Bruno si el e super-agitat, cand primesc o veste buna si, in urmatoarele minute, cineva va fi „victima”, dimineata cand ajungeam in redactie si imi salutam colegii dupa un weekend prelungit, dar mai ales atunci cand sunt suparata, indispusa sau trista si am nevoie de energie.

Am ajuns chiar sa ma documentez despre efectul pe care il au imbratisarile. Conform studiilor, acest gest reduce stresul, diminueaza riscul aparitiei bolilor de inima, ne face mai bucurosi, mai toleranti si genereaza un sentiment de siguranta, toate astea prin reglarea hormonilor „rai” si „buni”. Asadar, nu sunt singura „dependenta” de imbratisari, dar probabil sunt printre putinele persoane care recunosc ca au nevoie sa fie imbratisate zilnic, sau printre cele care nu se simt stanjenite sa ia in brate pe cineva in situatii mai mai mult sau mai putin formale.

Personal, as demara o campanie care sa incurajeze imbratisarile, o campanie prin care oamenii sa isi dea seama ca fericirea sta in lucrurile mici si, de cele mai multe ori, nici nu costa 🙂

Concluzia articolului pe care l-am citit este ca:

 • We need 4 hugs a day for survival.
 • We need 8 hugs a day for maintenance.
 • We need 12 hugs a day for growth.

So, who wants a hug now? >:D<


Spread the love!
 •   
 •   

There are 2 Comments

 • Jhoei says:

  I am a certified hugger. I love hugging my kids, my friends and my loving husband. Hugging makes me feel secure and loved.

 • Fitoru Keto says:

  Nice post! I so love hugging as well as hugging makes me relaxed!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *