Cum sa pedalezi in siguranta?

Spread the love!
  •   
  •   

Acum aproximativ 20 de ani invatam, in curtea bunicii, sa merg pe bicicleta. Imi amintesc cum, in incercarea de a-mi mentine echilibrul, aterizam intr-un final in tufisurile de trandafiri care infrumusetau, de-o parte si de alta, aleea de ciment. Rezultatul final: 2-3 zgarieturi, 1 vanataie si eventual o bluza desirata.

Ieri, toate aceste amintiri mi-au revenit odata cu training-ul pe care l-am avut cu Alex, instructor la Scoala de Pedalat. Ideea unei “scoli” care sa te invete, in primul rand, sa mergi pe bicicleta mi se pare super, in conditiile in care se adreseaza persoanelor de toate varstele, nu numai prichindeilor. Cu totii stim ca, atunci cand esti copil, te expui riscurilor in mod inconstient, iar atunci cand cresti devii mult mai precaut, astfel incat dorinta ta de a pedala este prezenta, dar pare de nerealizat.

Tinand cont de faptul ca mersul pe bicicleta nu mai este un secret pentru mine, Alex mi-a propus sa urmez un curs de o ora si jumatate despre tehnici de manevrare a bicicletei in trafic. Cu alte cuvinte, cum sa pedalezi in siguranta, ce lucruri sa eviti sau de ce trebuie sa tii cont atunci cand esti inconjurat de zeci de masini.

Sedinta s-a desfasurat in Parcul Carol unde practic am simulat mai multe situatii reale cu ajutorul unor jaloane. Pe parcursul training-ului, Alex imi explica la ce nivel trebuie mentinute pedalele, cu ce viteza trebuie sa ocolesti un obstacol sau la ce grad sa te inclini spre ghidon atunci cand ai de coborat sau urcat o bordura. Sunt detalii, trucuri, pe care daca le cunosti vei fi capabil sa manevrezi si mai bine bicicleta si, astfel, sa ai mai multe incredere in tine atunci cand esti pe doua roti.

Pentru cei avansati, Scoala de Pedalat le-a pregatit un training de 6 ore in care pasionatii de biking invata trick-uri spectaculoase precum cele din concursurile de specialitate. Mai multe detalii gasiti aici. Mai mult, in functie de nevoile tale exista cursuri individuale sau de grupa, pentru pitici si bunici :).

Ar mai fi de spus faptul ca Alex este un tip de treaba, glumet, pasionat de ceea ce face, rabdator, incat sedintele vi se vor parea prea scurte. Din experienta de pana acum, el mi-a povestit ca, inca de la prima sesiune, incepatorii sunt capabili sa mearga in linie dreapta si sa isi mentina echilibrul pe doua roti. Asadar, inca mai aveti timp sa invatati sa pedalati si sa va plimbati toata vara si…toamna.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *