Coftale, un coffee house de poveste

Spread the love!
  •   
  •   

Desi nu sunt bautoare de cafea, mai degraba imi place aroma de cafea in topping-uri, prajituri si “combinata” cu lapte cald, astazi mi-am dat seama ca de fapt nu am baut niciodata o cafea autentica, preparata de un barista talentat, in conditii “speciale”, si de aici si atasamentul meu relativ scazut fata de boabele magice.

Ieri am avut ocazia sa descopar o locatie aparte, desprinsa de agitatia de pe Centrul Vechi, un loc in care te poti bucura in liniste de lucruri  “marunte” precum un cappuccino sau o ciocolata calda cu bezele. Coftale este primul coffee house in care pasesc pentru prima data si, cu siguranta, nu va fi ultima. Entuziasmul cu care ne-au intampinat oamenii de acolo – caci am fost insotita de trei colege de birou – mi-a transmis nu doar o stare de bine, ci mi-a inspirat incredere.

Al doilea lucru care mi-a placut foarte mult, posibil si defect profesional, a fost arhitectura casei si modul in care a fost amenajata. Situat undeva in zona Foisorul de Foc, in apropiere de Pache Protopopescu, Coftale se bucura de atmosfera pe care doar o casa istorica ti-o poate da. Cladirea, foarte bine intretinuta, este spatioasa (in jur de 150 mp, daca am retinut bine) are patru camere destinate oaspetilor, toate fiind construite in evantai. Cu alte cuvinte, toate au acces direct in holul de la intrare. Inca de la inceput, iti este greu sa nu remarci inaltimea impunatoare a camerelor, stucatura si sobele originale, aflate intr-o stare foarte, foarte buna.

Din punct de vedere decorativ, a fost introdus in amenajare si tapetul, un model clasic care scoate in evidenta peretii generosi ai camerelor si atrage atentia catre o anumita zona, cum ar fi barul. Pe holul care duce catre salile de baie, pe unul dintre pereti, au fost aplicate stickere negre care impreuna creeaza un peisaj urban, potrivit cu stilul de viata contemporan.

Faptul ca este vorba de o afacere de familie, “crescuta” cu multa pasiune si ambitie, si faptul ca unul dintre cei doi fondatori este un tanar de numai 23 de ani, pe numele sau Antonio Iftimescu, merita toata atentia noastra. Antonio, impreuna cu ajutorul celor mai buni prieteni si al familiei, a reusit sa obtina ceea ce si-a dorit: un local care sa transmita povestea cafelei si sa educe oamenii in arta prepararii si savurarii unei cesti aromate de cafea.   Si asta face de fiecare data cand isi intampina clientii. El nu doar le serveste un espresso sau un cappuccino, ci le prepara sub ochii lor, explicandu-le totodata istoria cafelei.

Este o adevarata placere sa il asculti cum vorbeste despre aceasta bautura, ca si cum ar fi ultimul lucru de pe pamant pe care trebuie sa il incerci macar o data. Dupa cum spuneam, nu sunt consumatoare de cafea, insa cea preparata de Antonio si Florin Truta (prieten si fost participant la Masterchef) mi s-a parut extraordinar de buna, in conditiile in care nu a trebuit sa adaug zahar deloc. Secretul consta in cafeaua prajita la o anumita intensitate si in „ustensilele” folosite in preparea ei, si in niciun caz nu ma refer aici la clasicul ibric. Trebuie sa mergeti si sa le descoperiti. Eu am ramas fascinata.

Inainte sa parasim locatia, Antonio ne-a povestit cu mandrie despre viitoarea terasa si gradina pe care le pregatesc chiar acum pentru zilele de vara ce vor urma, dar si despre alte bauturi pe care le servesc acolo cum ar fi Cola Bio (foarte, foarte interesant), sucul de rodii sau spiced chai (un amestec de spuma de lapte, scortisoara, ghimbir si nucsoara). Cel din urma, fara nicio indoiala, preferatul meu. Iar daca ti-e foame, Florin iti poate prepara in cateva minute sanvisuri delicioase si salate.

Adresa exacta este Str. Profesor Stefan Mihaileanu nr. 42, iar programul este de la 7.30 a.m. pana la 00:00 p.m. Mai multe informatii gasiti si pe pagina lor de facebook.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *