In weekend avem protest! Vrem piste pe carosabil!

Spread the love!
  •   
  •   

In ultimele saptamani am urmarit pe facebook dezbaterile referitoare la infiintarea pistelor de biciclisti. Dupa anularea lor anul trecut si promisiunile in van ale autoritatilor, care habar nu au ce inseamna o infrastructura civilizata, se pare ca trebuie sa iesim din nou in strada pentru a ne cere drepturile.

mars-protest-biciclisti

www.feeder.ro

Initial, noile piste urmau a fi delimitate pe carosabil, dar la nici doua-trei zile, primarul capitalei a declarat ca nu este de acord cu trasarea pistelor pe carosabil. Pe de o parte ii dau dreptate: soferii romani nu sunt indeajuns de “rabdatori” cu biciclistii, si probabil s-ar comporta asa cum fac si cu motociclistii, prin urmare rata accidentelor ar fi mult mai mare; pe de alta parte, daca pistele vor fi construite TOT pe trotuar, nu am rezolvat nimic; vom avea aceleasi piste blocate de masini, pietoni, cosuri de gunoi, copaci si alte “chestii”;

In plus, cand o sa fie soferii romani indeajuns de civilizati sau constienti de faptul ca existam si noi (a.k.a. biciclistii) pe carosabil daca noi avem pistele pe TROTUAR?!?

In acest sens, Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti organizeaza din nou un protest unde cu siguranta voi participa si va invit si pe voi:

” Vă invităm să fiți alături de noi la un marș de protest în care vom arăta nu doar faptul că existăm, dar mai ales faptul că NU vrem piste pe trotuar. Protestul va avea loc sâmbătă, pe 23 martie. La ora 11 vom fi în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. La ora 12 vom porni în traseu. “


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *