Interviu cu o biciclista

Spread the love!
  •   
  •   

Dupa ce am castigat-o pe Ariel (bicicleta) in urma concursului organizat de Skirtbike si premiat de Bicitalia, fetele mi-au luat un interviu pe care il puteti citi mai jos :).

rolling on the bike

1. Nume/Prenume/ Varsta/Ocupatie

Coca Catalina, 25, redactor

2. Ai fost declarata cea mai chic biciclista la SkirtBike, unde ai castigat propria ta bicicleta, botezata Ariel. In ce masura ti-a schimbat rutina zilnica aceasta bicicleta?

O bicicleta iti schimba stilul de viata destul de mult si, evident, in bine. Atata timp cat o vei folosi si nu o vei tine depozitata in subsolul blocului, ea devine parte din viata ta. Este ca si cum ti-ai cumpara o masina (mai mult sau mai putin) cu care te deplasezi zilnic la servici, la cumparaturi, la intalnire, in oras, etc.
3. Cum ai aflat de SkirtBike si ce parere ai despre acest proiect? Ce te-a determinat sa participi?

Despre eveniment ( Skirtbike) am aflat acum 2 ani cred, din mediul online, insa anul acesta a fost prima data cand am participat, deoarece anul trecut nu eram  in Bucuresti la momentul respectiv. Skirtbike mi se pare o modalitate inedita de promovare a unui obicei sanatos si placut: mersul pe bicicleta, evident in randul femeilor. Este un proiect care creste de la an la an si care a fost primit foarte bine, atat in randul domnisoarele si doamnelor, cat si in randul domnilor. O astfel de initiativa poate fi un bun incentive pentru educarea populatiei in ceea ce priveste un stil de viata sanatos. Catchy, chic, colorat, vioi – doar cateva adjective care contureaza imaginea Skirtbike in mintea mea :).

Ceea ce m-a determinat sa particip se rezuma la tot ce am zis mai sus, dar si la faptul ca mi-am dorit sa petrec timpul impreuna cu prietenele mele, „altfel” decat in mod obisnuit. In plus, imi place foarte mult sa pedalez, iar atunci cand faci parte dintr-un grup mai mare, entuziasmul si adrenalina cresc semnificativ, generandu-ti un sentiment de libertate si buna-dispozitie.
4. Care este ruta pe care pedalezi cel mai des si cum te descurci cu traficul din Bucuresti?

Traseul meu (aproape) zilnic este spre servici, iar acest lucru inseamna Stadionul National (Bvd. Basarabia) – Nerva Traian (Bvd. Unirii). Nu este o ruta foarte lunga, insa este o ruta „anevoioasa” daca circuli cu mijloacele de transport in comun. Asadar, bicicleta mi-a redus timpul spre birou la jumatate, de la 40 de minute, la 20.

Cu traficul ma descurc destul de bine, deoarece in zona in care locuiesc, dar si pe traseul spre servici, exista piste de biciclisti. Cu toate astea, in anumite locuri, pistele se transforma in adevarate piste „minate”: fie exista borduri prea inalte, fie sunt masini parcate perpendicular pe pista sau cetateni care refuza sa ti elibereze pista, chiar daca ii claxonezi. Atunci prefer sa aleg direct strada, sa merg „cot la cot” cu masinile. Pana in prezent nu am avut niciun incident neplacut cu soferii din trafic.

5. Care este principalul motiv pentru care pedalezi?

Principalul motiv este acela de a face miscare. Din pacate, programul foarte incarcat nu imi permite sa ajung mereu la aerobic, insa bicicleta imi este mult mai „la indemana”. Sunt constienta de faptul ca nu intineresc 🙂 si metabolismul pe care il am acum, cu siguranta, nu il voi mai avea peste 10 ani. De aceea, incerc sa ma educ pentru viitor.

Relaxarea sau energia pe care mi-o da pedalatul este cel de-al doilea motiv. Desi faci efort atunci cand pedalezi, acesta este un efort placut si niciodata nu sunt la fel de obosita ca dupa o ora la sala. Iar daca pedalatul are loc si pe o vreme frumoasa, insorita sau racoroasa, cred ca fericirea mi se citeste pe fata.

Mersul pe bicicleta este, de asemenea, o activitate distractiva de care te poti bucura cu prietenii. De cand am castigat bicicleta, prietena mea cea mai buna si-a cumparat si ea una, doar pentru a petrece mai mult timp impreuna in felul acesta. Cred ca am motivat-o :).
6. Ce masura importanta crezi ca ar trebui luata ca lumea sa renunte la masina in favoarea bicicletei?

Chiar astazi, in cadrul unui training, am urmarit o campanie sociala realizata in Lituania de catre o companie care se ocupa de reciclarea deseurilor, in special a electrocasnicelor. Evident, la inceput a fost greu deoarece doar 1 % din populatia tarii avea educatia necesara in acest sens. Insa, cu ajutorul unor campanii de outdoor si a unor reclame on-line, extrem de atractive si comice chiar, compania a reusit sa atraga atentia publicului. Intr-adevar a existat un buget aferent, insa a meritat. Consider ca oamenii din institutii ar trebui sa se implice mai mult sau chiar companiile, brand-urile producatoare. In felul acesta, cele din urma nu numai ar motiva lumea sa renunte la masina in favoarea bicicletei, dar cred ca si vanzarile lor ar creste, asadar ar fi „a win-win situation”.

In rest, ar mai fi varianta unor incentives sau facilitati/reduceri pentru cei care folosesc bicicleta, insa modalitatea de implementare in Romania cred ca ar fi destul de grea.

7. Cum te imbraci cand pedalezi si care sunt hainele care te fac sa te simti confortabil?

Cred ca 90% din timp sunt feminina :), ceea ce inseamna ca rochiile sunt prioritatea mea. Pentru mine sunt perfecte, comode si foarte chic, chiar si pe bicicleta.

8. Care ar fi destinatia ideala pentru biciclit sau unde ai vrea sa te plimbi cu Ariel?

Per total, mi-ar placea sa existe piste de biciclisti pe sosea, asa cum exista, de exemplu, in Barcelona si totul se desfasoara civilizat. Insa, in Bucuresti, ma indoiesc ca vor exista prea curand sau vreodata. Ca loc preferat, avand in vedere ca Ariel este o „vintage city-bike”, mi-ar placea foarte mult sa pedalez pe o faleza sau pe un traseu de tara, printre flori si pomi fructiferi.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *