5 lucruri pe care le-am învăţat de la căţelul meu

Spread the love!
 •   
 •   
 •   

Săptămâna trecută citeam pe blogul Laurei despre lucrurile pe care le-a învăţat de la căţelul ei, Thomas.  Evident că mi-a tresărit inima în sus de bucurie când citeam rândurile despre beagle-ul ei şi mă identificam şi eu cu povestea lor. Cu câteva zile înainte de asta, Ilinca, colega mea de la Spada, mă întreba dacă am scris pe blog despre cum mi-a schimbat Bruno viaţa şi i-am zis că da, de mai multe ori. Doar că mi-am dat seama că nu am mai făcut-o demult, până astăzi când am venit acasă din oraş şi el s-a aşezat cu capul pe picioarele mele, după ce doar mă întinsesem pe canapea. Şi atunci am realizat cât de dor i-a fost de mine. <3

Cu siguranţă învăţat poate părea prea mult, dar întotdeauna am ştiut că există o conexiune specială între oameni şi căţei, iar eu o simt de fiecare dată când intru pe uşă şi Bruni se uită la mine de parcă aş fi cel mai minunat om de pe pământ.

 1. Am învăţat să mă bucur mai mult de prezent. Şi e foarte simplu când ai un căţel acasă care prin energia lui te face să uiţi de ziua grea pe care ai avut-o, sau de examenul pe care urmează să-l dai peste o săptămână. Căţeii nu se gândesc niciodată la trecut sau la viitor. Sunt mereu acolo şi se bucură de orice minut petrecut lângă tine.
 2. Am învăţat că nu merită să stai supărat. „Şi ce dacă am răsturnat castronul cu bobiţe care s-au dus sub mobila de bucătărie, sau că m-am aşezat cu fundul pe bluza de abia călcată; ştiu că o să mă certe Cătă, dar în două minute sunt la fel de vesel.” Cam asta gândeşte Bruno şi cu siguranţă e mai puţin stresat decât mine.
 3. Am învăţat să-mi organizez timpul mai bine. Da, adoptarea unui căţel vine la pachet cu o responsabilitate, dar, dacă chiar îţi doreşti unul, îţi vei face timp să ieşi cu el afară, să te joci sau să mergeţi la veterinar.
 4. Am învăţatsă fiu (mai) empatică. Grijulie şi atentă faţă de cei din jurul meu am fost de când mă ştiu, dar de când îl am pe Bruno am conştientizat cât de mult te poate iubi un căţel şi cât de mult suferă şi el atunci când te vede tristă.
 5. Am învăţat să fac orez cu legume. 🙂 Nu mi-a plăcut niciodată să gătesc şi nici nu cred că mă va pasiona vreodată subiectul. Însă atunci când rămăi fără bobiţe, trebuie să improvizezi. Aşa m-am apucat eu să fac pilaf, ştiind că este o mâncare ok pentru căţei. Norocul meu este că şi mie îmi place, aşa că am împărţit frăţeşte porţia.

 


Spread the love!
 •   
 •   
 •   

There are 3 Comments

 • Hihi. Thomas îi transmite salutări lui Bruno!

 • Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *