Dilema biletelor, nervii mei de oţel şi concertul Robbie Williams

Spread the love!
  •   
  •   

Atunci când mi-am cumpărat biletul la concert, mai exact pe 25 februarie, de ziua mea (cu alte cuvinte, eram super entuziasmată), nu mi-aş fi imaginat că vor exista atât de multe nereguli la nivel de organizare, încât acum îmi vine să le scriu celor de la D&D East Entertainment şi să mă ofer voluntar pe zona de project management. Nu că aş avea vreo experienţa în ceea ce priveşte evenimentele de amploare, dar ce s-a întâmplat la concertul Robbie Williams, la Bucureşti, erau lucruri de logică şi bun-simţ care puteau fi implementate.

Cu ce să începem?

  1. Dilema bileteor de 189 lei. După cum spuneam, mi-am cumpărat biletul pe 25 februarie, a doua zi după biletele early bird puse la vânzare (dacă reţin bine). În acel moment această categorie era cea mai ieftină. 2 luni mai târziu sau chiar 3, se mai pun în vânzare bilete tot la 189 lei, dar la peluză! Ce se întâmplă pe 17 iulie 2015? Eu şi alţi nedumeriţi ca mine încercăm ne dăm seama că, de fapt, normal circle şi peluză Parlament sunt două locaţii total diferite şi, deşi valoarea biletului este aceeaşi, trecerea dintr-o parte în alta, nu se poate face. După ce ne-am contrazis între noi juma de oră-o oră unde are fiecare bilet, în ziua concertului, pe pagina evenimentului, lumea încerca să facă troc, care cum putea, ca să nu stea singuri cuc 5 ore.
  2. Intrarea la eveniment. Când eram în facultate, am lucrat ca voluntar pentru B’ESTFEST şi una dintre atribuţiile mele era să controlez oamenii la intrare şi să scanez biletul. În afara faptului că la concertul de astăzi zona normal circle nu a fost semnalizată în niciun fel, la finalul porţii se intra “ca la tine acasa”. Adică, prietenele cu care eram nu au fost controlate în genţi, unul dintre băieţi a intrat cu o sticlă de apă şi a rămas şi cu biletul intact. Securitate “maximă”, ce pot să zic, sau poate sunt eu perfecţionistă.
  3. Locaţia. Nu am înţeles exact care a fost numărul de oameni prezenţi, însă cu siguranţă au fost mult prea multe categorii (şi foarte scumpe) – Diamond Circle, Golden Circle, VIP, normal circle, peluză Parlament, etc. – şi o audienţă mult prea mare decât Piaţa Constituţiei putea cuprinde. Spre deosebire de concertul Bon Jovi, care a avut loc tot acolo, de data aceasta, am văzut “purici”, deşi m-am aflat în acelaşi “cerc”, care acum a fost dus foarte mult în spate. Altă explicaţie nu am.
  4. Calvarul de la „ghişeul” Banca Transilvania şi de la baruri. Aşa cum ştim cu toţii, sau ar trebui să ştim, nu lansezi un produs nou, fără să-l testezi înainte! Mai ales când vorbim de 60.000 de oameni pe care, într-o seară de iulie, s-au făcut nişte teste. De rezistenţă, psihică şi fizică. Personal, am stat la coadă pentru cardul Transilvania vreo 40 de minute, iar apoi încă vreo oră la coada pentru apă/bere/suc.

Tablete şi carduri ne lipseau la un concert cu mii de oameni unde în general servirea lasă de dorit! Se înainta greu la bar pentru că odată se verifica suma de pe card, se tastau băuturile dorite, se elibera bon (!), după care de abia apoi veneau băuturile. Pentru ca haos-ul să fie şi mai mare, de mai multe ori organizatorii au rămas fără suporturi pentru pahare, în condiţiile în care se comandau şi câte zece beri, sau li s-a blocat sistemul.

Senzaţia pe care am simţit-o? Un fel de RATB la 40 de grade, înmulţit cu 10! O doamnă mi-a mulţumit aproape cu lacrimi de fericire, după ce i-am dat să bea din sucul meu, şi asta pentru că nu a avut curajul să stea la coadă. Au fost oameni care ar fi plătit şi 50 lei pentru un pahar de apă. Ca să nu mai zic că paharele erau mai mici faţă de alte concerte la care am mai fost.

Într-un final, am reuşit să iau ceva de băut fix cu 15 minute înainte să apară Robbie Williams pe scenă. Încet, încet, ne-am relaxat cu toţii şi am încercat să ne bucurăm de concert. Acum sunt aşa obosită şi încă puţin nervoasă pe faza cu organizarea, încât tot ce pot să spun despre show este că he knows how to entertain people. 🙂  Mi-a plăcut playlist-ul (atât piesele lui, cât şi cover-urile), mi-a plăcut scenografia, la fel şi “colegele” de scenă. A fost drăguţ să aud şi miile de oameni care îi fredonau melodiile, şi cred că şi el s-a bucurat de “prestaţia” noastră.

Momentan nu aş vrea să fiu în locul Admin-ului care se ocupă de pagina evenimentului de pe Facebook, însă sunt curioasă ce răspuns oficial vor da organizatorii, pentru că  plângerile cresc de la o oră la alta.


Spread the love!
  •   
  •   

There are 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *